A fürdő

Gyógy- és strandfürdő

A harkányi víz gyógyító hatása már 1823 óta ismert, azóta hírneve már a határon túlra is elterjedt. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a gyógyvíz ásványanyag összetétele a világon egyedülálló. A legfontosabb összetevője a kéndioxid, mely gáz formájában fordul elő.
Orvosilag bizonyított, hogy a harkányi víz
    ·    Reumás és izületi megbetegedések gyógyítására
    ·    Bőrbetegségek, nőgyógyászati panaszok
    ·    Operációk és balesetek utáni utókezelésre
    ·    Ivókúra formájában, pedig gyomorpanaszok kezelésére <br>         kiválóan alkalmas.
Teljesen felújított, modernizált termálmedencék-2003 szeptemberében kerültek átadásra- várják a gyógyulni, pihenni vágyókat. (2db 62 C fokos és 1 db 35 C fokos) Szakorvosi ellátás, különböző terápiák, kúrák is igénybe vehetők. Egy 2-3 hetes kúra után úgy tér haza, mintha soha semmi baj sem lett volna!
A fürdő azonban nem csak a betegeket várja (!), hanem mindazokat, akik pihenni, felüdülni szeretnének, akik szabadságukat strandközelben, szép, nyugodt, de ugyanakkor sok lehetőséget kínáló környezetben szeretnék eltölteni.
A termálmedencék mellett 2 db strandmedence, 1 úszómedence, 1 gyerekmedence fogadja vendégeit egy 13 hektáros ápolt, virágos ősparkban. Az idelátogató vendégkör minden korosztályának kényelmes üdülést, kellemes kikapcsolódást, biztosít egész évben.
A fürdőben különböző Wellness szolgáltatások is igénybe vehetők:
·    Szauna, szolárium
·    Gőzfürdő, pezsgőfürdő
·    Gyógy- és  frissítőmasszázsok
·    Kúrák, terápiás kezelések ( tangentor, iszapkezelés)
·    Kozmetika, fodrászat
·    Élményfürdő
Ezenkívül éjszakai fürdőzés, vizitorna, játszóterek, óriás csúszda, éttermek várják a fürdőzni vágyókat.
További információ: www.harkanyfurdo.hu
Hosszabb üdülés esetén egészségügyi okokból ajánlatos egy-egy pihenőnapot beiktatni. Ilyenkor látogassuk meg a környék nevezetességeit, ismerkedjünk meg az érdekes és értékes látnivalókkal!!